Volleybal Vereniging

CMV

Cool Moves Volley is speciaal gericht op kinderen in de leeftijd van 6 jaar t/m 12 jaar. Door middel van verschillende niveaus leer je stapsgewijs volleyballen! 

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar kunnen in de speeltuin al kennis maken met de mooie volleybalsport. Kijk even op de pagina van de speeltuin.  

 

Cool Moves Volley (CMV)

Overzicht en kenmerken CMV: dakpan model

Het minivolleybal kent zes verschillende spelniveaus met als doel dat je stapje voor stapje het volleyballen onder de knie kunt krijgen. Je volleybalt op een kleiner veld, met een lager net en een minder zware bal. Ook bestaat je team niet uit zes, maar uit vier spelers. Dat is veel leuker, omdat je dan vaker de bal krijgt. Dit hebben ze CMV genoemd: Circulatie Mini Volleybal, dat later omgedoopt is tot Cool Moves Volley.

Je begint met de basis: veel bewegen en vangen & gooien. Elk niveau hoger komt er een volleybaltechniek bij en valt er een vang&gooi beweging af. Elk volgende niveau leunt daarmee op de voorgaande niveaus, vandaar het dakpan model. Op die manier wordt het volledige volleybal stapje voor stapje aangeleerd en kan iedereen aan de competitie meedoen op zijn eigen niveau.

Niveau Max leeftijd Volleybal accent
Niveau 1 6 jaar Vangen en gooien
Niveau 2 7 jaar Onderarms serveren
Niveau 3 8 jaar Pass (onderarms en bovenhands)
Niveau 4 9 jaar Spelverdelen (en aanval)
Niveau 5 10 jaar Aanval
Niveau 6 11 jaar Blokkering

In de regio Haarlem maken we geen gebruik van niveaus 1 en 5. De stap van niveau 1 naar niveau 2 is klein. In de praktijk zie je dat teams van niveau 1 binnen een maand naar niveau 2 gaan, waarmee de behoefte aan niveau 1 eigenlijk nihil is.

Niveau 5 is een onlogische tussenstap gebleken van niveau 4 naar niveau 6. De regels van niveau 5 zijn meer beperkend dan niveau 6, waardoor in de praktijk de volleybalverenigingen hun teams niet opgaven voor niveau 5. In de praktijk is de stap van niveau 4 naar niveau 6 een bewezen logische stap, zowel in het plezier als de ontwikkeling van de kinderen.

Als je meer wilt weten over de Coole Moves, kijk dan hieronder voor informatie per niveau.

 

Nevobo


Wil je ook eens een keer komen meetrainen in Slochteren bij VIOS/Kolham?

Neem dan contact op met Erik Haverkamp

haverkampe82@hotmail.com


Trainingstijden CMV Slochteren

Volgen binnenkort.